Onze groene zeepmissie: wat maakt Marcel’s Green Soap duurzaam?

Onze groene zeepmissie: wat maakt Marcel’s Green Soap duurzaam?


Marcels duurzame zeepmissie begon aan de keukentafel: onder het toeziend oog van zijn dochters ontwikkelde hij zeep die heerlijk ruikt, goed schoonmaakt en ook beter is voor de planeet. ‘Feel good cleaning’, noemt hij dat. Maar wat verstaat Marcel’s Green Soap eigenlijk onder duurzaam? Hier lees je er meer over.

Duurzame prioriteiten

Marcel's Green Soap heeft een aantal prioriteiten op het gebied van duurzaamheid. Dat zijn:

  1. Verpakkingen (gerecycled, navulbaar)
  2. Ingrediënten (microplasticvrij, vegan)
  3. After use (biologisch afbreekbaar, recyclebare verpakkingen) 
  4. Herkomst (lokaal geproduceerd)

Hieronder gaan we wat dieper in op deze duurzaamheidsthema's, en wat Marcel's Green Soap doet om deze duurzame doelen te behalen.

100% gerecyclede en recyclebare verpakkingen

Het lichtgrijze uiterlijk en de zwarte dop maken de iconische flessen van Marcel’s Green Soap dé soapsterren van het schoonmaakschap. En of je die lichtgrijze kleur nu mooi vindt of niet, juist die kleur draagt bij aan onze duurzame zeepmissie. De flessen worden namelijk gemaakt van 100% gerecycled plastic dat van zichzelf een lichtgrijze kleur heeft. Wij voegen er dus geen kleurstoffen aan toe! Behalve dat dit de meest milieuvriendelijke manier is om gerecycled plastic te verwerken tot een nieuwe verpakking, is dit ‘kleurloze’ plastic ook nog eens makkelijker te recyclen. Zo is het cirkeltje weer rond.

Hervulbaar

Nu we het toch over de flessen hebben. Wist je dat je ze kunt hervullen? De fles gaat namelijk heel lang mee, dus zonde om na één ronde weg te gooien, toch?! Als het aan Marcel ligt, is hervullen de toekomst. En daarom bieden we voor steeds meer producten refills aan.

 Hervullen is de toekomst!

  • Door bestaande plastic verpakkingen te hergebruiken, verminderen we samen de plastic afvalstroom en remmen we de productie van nieuw plastic af.
  • Refills zijn compacter en hebben meer inhoud, waardoor er minder vrachtverkeer nodig is om meer zeep te vervoeren.
  • Je doet langer met je voorraad, waardoor we een hoop flessen en transport(kosten) besparen.
  • En ook je portemonnee wordt er blij van: refills zijn namelijk goedkoper.


Vegan & microplasticvrij

Natuurlijk gaat het niet alleen om het uiterlijk van onze soapies. Wat ín de flessen zit, is minstens zo duurzaam als de verpakking zelf. In ons laboratorium experimenteren we ons suf om een zo duurzaam mogelijke zeep te ontwikkelen die lekker ruikt, goed werkt én betaalbaar is. Het resultaat: een steeds groter wordende collectie home- en careproducten die 100% vegan en - uiteraard! - microplasticvrij zijn. En waar mogelijk: palmolievrij. Over dit laatste is veel te zeggen, lees daarvoor onze kijk op palmolie.

Weetje: Marcel’s Green Soap is een duurzame zeep, geen 100% natuurlijke zeep. Tell me more!

Minstens 97% biologisch afbreekbaar

Onze zeepmissie stopt niet na jouw douchebeurt of schoonmaaksessie. De zeepresten die jouw huis via het afvoerputje verlaten zijn voor minstens 97% biologisch afbreekbaar. Dat wil zeggen dat onze producten ook na gebruik geen schade toebrengen aan onze planeet. Is de fles leeg? Hervul ‘m! Of: gooi de fles (of lege refill-verpakking) bij het plastic afval, dan zorgen wij ervoor dat het plastic wordt gerecycled!

Lokaal geproduceerd

Wist je dat al onze producten lokaal geproduceerd worden? Dat wil zeggen: gewoon in Nederland. Als dat niet duurzaam is! Er is geen vliegschaamte of onnodig vrachtverkeer nodig om de flessen in het schap te krijgen. Ook het gerecyclede plastic van onze verpakkingen komt uit Nederland. Dus elke plastic verpakking die jij weggooit (bij het plastic afval uiteraard), zou zomaar eens kunnen transformeren tot een nieuwe shampoofles van Marcel’s Green Soap.

Back to overview

Shop related products