Wat te doen met de laatste stukjes soapbar?

Wat te doen met de laatste stukjes soapbar?


Als je al langer een plasticvrije shampoo bar of body bar gebruikt onder de douche ken je het vast wel: na een aantal maanden blijven er alleen nog een paar kleine stukjes van je bar over. Zonde om weg te gooien natuurlijk! En gelukkig hoeft dat ook niet, want Marcel heeft er een mooie oplossing voor. Hier lees je hoe je die laatste stukjes shampoo- of shower bar weer nieuw leven inblaast.

Ben je net zo lekker groen bezig, blijf je zitten met stukjes zeep die je niet meer kunt gebruiken! Wij snappen die frustratie als geen ander, en daarom gingen we op zoek naar dé oplossing. We vonden er zelfs twee!

SAVE JE ZEEP MET EEN ZEEPZAKJE

Een zeepzakje mag anno 2021 echt niet meer ontbreken in jouw (duurzame) badkamer uitrusting. Een zeepzakje is niet alleen handig om je zeep in te bewaren, maar je kunt je er ook mee wassen! Hoe dat werkt? Simpel: je stopt de laatste stukjes zeep in het zakje, laat het zakje met de zeep erin een beetje nat worden en je kunt je lichaam of haar ermee wassen. Zo kun je zelfs de allerkleinste stukjes zeep bar nog gebruiken. Duurzamer dan dit gaat het niet worden!

Vergeet ook je zeepzakje na het douchen niet op te hangen om te laten drogen. Zo gaat je zeep het langste mee. Hoe droger de bar blijft tussen de wasbeurten door, hoe langer de bar meegaat. En nog een kleine tip: zorg ervoor dat je 2 verschillende zeepzakjes achter de hand hebt. Eentje voor je shampoo bar en de andere voor je body bar. Enne… ben je een beetje aan het consuminderen, dan kun je ook gewoon een (baby)sok gebruiken. Of een washandje.

GEBRUIK JE SOAP BAR LEFTOVERS ALS SCHEERSCHUIM

Nog zo’n handige tip, is om de laatste stukjes van je soap bar te gebruiken als scheerschuim. Hoe dat werkt? Simpel: maak de leftovers van je soap bar nat, wrijf het product (met een washandje als dit makkelijker gaat) over de huid die je wilt scheren en shave it baby!

Als een kwast tot jouw scheer-toolkit behoort, kun je de leftovers ook op een schoteltje of in een schaaltje leggen en er met een natte kwast overheen gaan om het product op de kwast te krijgen.

 

@marcelsgreensoap Zo hoef je je zeeprestjes nooit meer weg te gooien 🫧💚 #shampoobar #personalcare #fyp #zerowaste #haircare #lifehacks ♬ original sound - Marcel’s Green Soap

 

 

 

Back to overview

Shop related products