3 snelle schoonmaaktips voor als je druk bent

3 snelle schoonmaaktips voor als je druk bent


Met de drukte van alledag is het soms lastig om een momentje te vinden voor het schoonmaken van je huis. En dat terwijl het juist voor rust zorgt wanneer je huis schoon en opgeruimd is! Gelukkig zijn er slimme en snelle manieren om je huis schoon te houden, zelfs als je agenda overloopt. Hieronder delen we 3 snelle schoonmaaktips die je kunt toepassen wanneer je weinig tijd hebt.

1. De 10-minuten opruimronde

Weinig tijd? Stel dan een timer in op 10 minuten. Kies één ruimte in je huis, bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken, en richt je alleen daarop. In die 10 minuten kun je veel kleine taakjes afvinken: schud kussens op, zet de vaat in de vaatwasser en haal snel een doekje over alle oppervlakken die het nodig hebben. Je zal versteld staan van hoeveel je kunt doen in zo’n korte tijd! 

2. Gebruik multitaskende schoonmaakproducten

Sommige schoonmaakproducten zijn ontworpen om meerdere oppervlakken schoon te maken. Denk bijvoorbeeld aan allesreiniger, die je zowel kunt gebruiken voor meubels als de vloer en de keuken. Dit soort alleskunners besparen je tijd omdat je niet steeds van schoonmaakmiddel hoeft te wisselen en je op die manier lekker snel door je schoonmaakroutine gaat.

3. De ‘schoonmaken tijdens het wachten’ methode

Gebruik de tijd die je normaal gesproken verspilt tijdens het wachten—denk bijvoorbeeld aan de minuten die voorbij gaan terwijl je op je waterkoker of op je kopje koffie staat te wachten—om kleine schoonmaakklussen te doen. Zo kun je snel de gootsteen schoonmaken, kruimels van het aanrecht vegen, of de vuilniszak vervangen. Deze kleine taakjes zijn in no-time klaar én zorgen er meteen voor dat je huis er lekker fris uitziet.

 

Zo zie je maar weer: schoonmaken hoeft echt niet altijd een urenlange klus te zijn. Met een paar slimme tactieken kun je zelfs op de drukste dagen je huis netjes houden. 

Back to overview

Shop related products