Geld besparen met duurzaam schoonmaken

Geld besparen met duurzaam schoonmaken


Duurzaam schoonmaken hoeft niet duur te zijn. Sterker nog: je kunt geld besparen door duurzaam schoon te maken. Say no more! We geven je 7 duurzame budgettips.

 

#1 Minimaliseer het aantal schoonmaakproducten

Het supermarktschap puilt uit van de speciale schoonmaakproducten - van ovenontvetter tot tapijtreiniger. Veel van die schoonmaakmiddelen zijn behalve duur, ook schadelijk voor het milieu en volkomen overbodig. Een vlek op het tapijt krijg je ook schoon met good old groene zeep of soda en de oven ontvet je net zo goed - en waarschijnlijk beter - met een krachtig (duurzaam) afwasmiddel. Kleine kanttekening: laat vet niet ophopen in de oven, want dan is alleen afwasmiddel niet voldoende. Maak daarom de oven na gebruik (en zodra de oven is afgekoeld) direct schoon. Zie ook budgettips.

 

 Meer dan deze schoonmaakmiddelen heb je niet nodig om elk hoekje in huis schoon te krijgen:

  • Allesreiniger
  • Afwasmiddel
  • Soda
  • Schoonmaakazijn
  • Groene zeep
  • Keukenreiniger
  • Toiletreiniger
  •  

    #2 Oma weet raad

    Een wijnvlek op de bank? Een koffievlek op het kleed? Grasvlekken in je kleding? Oma weet altijd wel raad. Ouderwetse middeltjes zoals soda, groene zeep, azijn en citroen kunnen écht wonderen verrichten. En ze zijn ook nog eens goedkoop! Even googelen levert je een schat aan ouderwetse schoonmaaktrucs op die vandaag de dag nog net zo goed werken. 

     

    #3 Houd de boel een beetje bij

    Je kunt beter elke dag de boel afnemen met een vochtig doekje, dan eens in de zoveel tijd een intensieve schoonmaaksessie houden. Aangekoekt of opgehoopt vuil hebben meer schoonmaakmiddelen en poetskracht nodig. Zonde van het geld én je tijd.

      Tip! Maak de douchecabine en -kraan droog na het douchen om kalkaanslag tegen te gaan. Nog een tip: gebruik (duurzame) toiletblokjes, deze houden je wc langer schoon en vrij van kalk.

     

    #4 Laat apparaten niet onnodig draaien 

    Huishoudelijke apparaten slurpen veel energie (en dus geld). Wacht dus nog even met wassen wanneer je trommel nog niet vol zit. 

    Maak je apparaten, zoals je koffiemachine, regelmatig van binnen schoon. Zo verbruiken ze minder energie en gaan ze langer mee. Hetzelfde geldt voor de afwasmachine. Ook heel budgetproof: pak wat vaker de bezem in plaats van de stofzuiger.

     

      

    #5 Hergebruik oud textiel

    Heb je nog wat oude hydrofiele doeken? Deze zijn ideaal voor tijdens het schoonmaken! Oude T-shirts en handdoeken doen het ook goed. Zo geef je oud textiel een dankbaar tweede leven én bespaar je geld.

     

    #6 Ontspullen

    Hoe meer spullen in huis, hoe meer stof! En al die extra schoonmaaksessies kosten geld. Dus: verkoop alles wat je niet nodig hebt (lekker voor je spaarpot!) en creëer overzicht. Zo hoef je minder (vaak) schoon te maken en wordt het schoonmaken ook nog eens makkelijker.

     

    #7 Koopjesjacht

    Ga op zoek naar een mooie aanbieding van (duurzame) schoonmaakmiddelen. 3 halen, 2 betalen? Hupsakee, inslaan! Zo heb je altijd een voorraadje schoonmaakproducten voor een fijn prijsje. Ook in onze soapshop vind je regelmatig leuke aanbiedingen, houd onze website en socials dus in de gaten!

    Zurück zum Blog

    Kaufen Sie verwandte Produkte