Van blikje fris naar okselfris: duurzame deo in gerecycled aluminium

Van blikje fris naar okselfris: duurzame deo in gerecycled aluminium


Onze plasticvrije deo-sticks zijn al jaren favoriet, maar niet iedereen kan wennen aan het gebruik van een stick. En daarom hebben we ons assortiment uitgebreid met een deodorantroller en -spray in 3 heerlijke geuren en -uiteraard- verpakt in 100% gerecyclede materialen, waaronder gerecycled aluminium.

Spuiten of smeren?

De deo-stick van Marcel’s Green Soap is een van de meest duurzame deodorants: palmolievrij, plasticvrij en je doet er lekker lang mee. Maar eerlijk is eerlijk: niet iedereen is fan van het gebruik van een deo-stick. Want rollen of spuiten gaat toch nét iets sneller en makkelijker. Wij willen dat iedereen okselfris de dag doorkomt en daarom hebben we ons assortiment deodorants uitgebreid met een roller en spray. De nieuwe soapies zijn verkrijgbaar in jullie favoriete geuren Argan & Oudh, Vanille & Kersenbloesem en Mimosa & Zwarte Bes.

 

Zacht voor je huid én de planeet

Onze deo’s zorgen voor 24 uur bescherming, geven geen vlekken in kleding, zijn microplasticvrij, 100% vegan en vrij van aluminiumzouten. De fles en dop van de deodorantroller zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic en heeft een kogel van bio-based plastic. De spray is verpakt in 100% gerecycled aluminium.


Vrij van aluminiumzouten

Of je nu het liefst rolt, spuit of smeert - aluminiumzouten komen er bij onze deodorants niet in. Deze zouten worden aan deodorants toegevoegd om het zweten te verminderen. De laatste jaren hebben aluminiumzouten een nare bijsmaak gekregen, omdat het mogelijk invloed zou hebben op de gezondheid. Alhoewel de wetenschap dit verband niet heeft kunnen aantonen, willen wij dat jij met een goed gevoel jouw dagelijkse deo gebruikt. En daarom zijn onze duurzame deodorants vrij van aluminiumzouten.

Verpakt in 100% gerecycled aluminium

We mogen dan niet zo’n fan zijn van aluminiumzouten, we zijn wél groot fan van aluminium. Dit materiaal is namelijk oneindig vaak te recyclen. En daar houden we van! Onze nieuwe deo-sprays hebben we daarom verpakt in 100% gerecycled aluminium. Hoe zit dat?

Net als plastic heeft aluminium een paar hele goede eigenschappen: het is sterk, licht van gewicht en je kunt het in allerlei vormen gieten. Maar, net als plastic, vergaat aluminium niet. Een aluminium blikje dat in de natuur terechtkomt, blijft daar voor altijd liggen. We moeten dus zien te voorkomen dat metalen verpakkingen in het milieu of op de afvalberg terechtkomen en dat kan door het te recyclen.

Sinds 1 april 2023 zit er statiegeld op aluminium blikjes, hierdoor belandt er minder aluminium in het milieu én is er meer aluminium beschikbaar om te recyclen. Al het ingezamelde aluminium wordt versmolten tot een nieuw product. En zo kan het dus voorkomen dat jouw blikje fris uiteindelijk terugkeert als duurzame deodorant.

Is je deo op? Gooi het bij het PMD-afval (Plastic, Metaal & Drankkartons), zodat het weer kan worden gerecycled!

Retour au blog

Shop gerelateerde producten