Black friday?! de groene week van marcel!

Black friday?! de groene week van marcel!


Het klinkt misschien gek, maar Black Friday is hét moment om stil te staan bij bewuster consumeren. Want zeg eens eerlijk, word je nu echt gelukkiger van al die koopjes?! De planeet in elk geval niet. En daarom organiseren wij van 21 t/m 27 november 2022 De Groene Week van Marcel waarin alles draait om duurzaam consumeren. Lees maar:

De Groene Week van Marcel

Kopen, kopen, kopen. Eigenlijk is Black Friday helemaal niet meer van deze tijd. Althans, dat vinden wij. Op deze dag draait alles om consumeren, terwijl we juist wat zouden moeten minderen. Al die koopjes verleiden ons om dingen in huis te halen die we eigenlijk niet nodig hebben en belastend zijn voor het milieu. Voor deze zwarte shopdag worden er namelijk heel veel extra producten geproduceerd, die ook nog eens per vliegtuig, boot of vrachtwagen moeten worden vervoerd.

Gelukkig keren steeds meer bedrijven zich tegen dit Amerikaanse concept. Zo sluit Dille & Kamille dit jaar zelfs de deuren en webshop op Black Friday. Andere bedrijven kiezen voor Green Friday als tegenreactie en om extra aandacht te geven aan bewuster consumeren. Bijvoorbeeld door groene initiatieven te steunen of door ecovriendelijke producten met korting aan te bieden. Want als we dan toch willen kopen, kies dan voor duurzame producten.

Bij Marcel’s Green Soap is het geen Black Friday, geen Green Friday, maar de Groene Week van Marcel. Van 21 t/m 27 november 2022 krijg je de kans om onze ecovriendelijke wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten met 25% korting te shoppen. Zo koop je iets waar je écht iets aan hebt, zonder dat je het milieu extra belast.

 

@marcelsgreensoap Doe mee met onze Groene Week van Marcel 💚 #greenfriday #fyp #viral #cleantok #duurzaamheid ♬ original sound - Marcel’s Green Soap

 

5x tips om duurzamer te consumeren

Tip #1. Shop bewust

Stel jezelf voor elk aankoopmoment de vraag: heb ik het echt nodig? Misschien geen favoriete vraag, maar het scheelt je wel een hoop rommel in huis en door bewuster te consumeren, verklein je je footprint.

Tip #2. Ga voor groen

Soms moet je even op zoek, maar voor bijna elk product bestaat er een duurzaam of duurzamer alternatief. Dit zijn over het algemeen producten die zijn gemaakt van biologische, hernieuwbare en/of gerecyclede grondstoffen. Zo ook de producten van Marcel’s Green Soap. Deze zijn 100% vegan, voor minimaal 97% biologisch afbreekbaar, plasticvrij verpakt of verpakt in gerecycled plastic en waar mogelijk palmolievrij.

Tip #3. Kies voor kwaliteit

Goedkoop is duurkoop en ook nog eens extra belastend voor het milieu. Kies daarom liever voor kwaliteit. Die goedkope trui ziet er misschien aan het haakje fantastisch uit, maar na drie keer dragen kan ‘ie weg. En alles wat in de prullenbak verdwijnt, is een enorme belasting voor het milieu.

Tip #4. Koop tweedehands

Voordat je iets nieuws koopt, check eerst even de kringloopwinkel, Marktplaats of Vinted om te zien of het ook tweedehands wordt aangeboden. Veel (kwalitatieve) spullen verdienen een tweede leven!

Tip #5. Leen, deel of huur spullen

Er ontstaan steeds meer online ‘bibliotheken’ voor het huren, lenen of delen van bijvoorbeeld babyspullen (o.a. tinylibrary.nl), auto’s (o.a. snappcar.nl), boten (o.a. barqo.nl), kleding (o.a. lena-library.com/) en meer. Deze deelinitiatieven zorgen ervoor dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van bestaande consumptiegoederen waardoor er minder nieuwe producten hoeven te worden geproduceerd. Beter voor het milieu én - niet onbelangrijk in deze dure tijd - je portemonnee.

Back to overview

Shop related products