Dit is waarom wij alleen hernieuwbare ingrediënten gebruiken

Dit is waarom wij alleen hernieuwbare ingrediënten gebruiken


Marcel is continu op zoek naar de beste ingrediënten. Zo zijn al onze soapies gemaakt van hernieuwbare ingrediënten. En dat is goed nieuws voor onze planeet! Hier lees je waarom.

 

Wat zijn hernieuwbare ingrediënten?

Grondstoffen vormen de basis van alle producten wat wij dagelijks gebruiken. Deze grondstoffen worden uit allerlei (natuurlijke) bronnen gewonnen. Voor sommige bronnen geldt: op=op. De grondstoffen die je daaruit ontneemt, groeien nooit meer terug. Een voorbeeld van deze niet-hernieuwbare grondstoffen zijn fossiele brandstoffen, waaronder aardolie en aardgas. Behalve dat ze milieuvervuilend zijn, zijn ze dus ook nog eens beperkt voorradig. Wist je bijvoorbeeld dat de toegankelijke voorraad aardolie binnen - naar schatting - 40 jaar is uitgeput? En dat terwijl de wereldeconomie nog altijd afhankelijk is van deze fossiele brandstoffen.

 

Hernieuwbare ingrediënten zijn grondstoffen die afkomstig zijn van duurzame bronnen die niet uitgeput raken en het milieu zo min mogelijk belasten. Dat wil zeggen dat de bron zichzelf weer aanvult binnen een relatief kort tijdsbestek. Je begrijpt: voor onze soapies kiezen we uitsluitend voor hernieuwbare ingrediënten.

 

Even over onze hernieuwbare ingrediënten

Al sinds het ontstaan van Marcel’s Green Soap zijn we bezig onze soapies zo duurzaam mogelijk te produceren. We zijn continu op zoek naar de beste ingrediënten voor jou én de planeet. Dat heeft ertoe geleid dat de lijst van duurzame benefits steeds langer wordt. Behalve dat onze soapies heerlijk ruiken en goed werken, zijn ze microplasticvrij, biologisch afbreekbaar en verpakt in 100% gerecyclede materialen. En omdat wij willen dat ook de volgende generaties kunnen blijven profiteren van Moeder Natuur, maken we gebruik van hernieuwbare ingrediënten. Zo maak jij je huis en huid schoon, zonder het milieu onnodig te belasten.

 

Van restafval naar vaatwastablet

Good to know: sommige van onze hernieuwbare ingrediënten zijn afkomstig uit reststromen. Wist je bijvoorbeeld dat onze vaatwastabletten en -capsules worden gemaakt met grondstoffen die overblijven bij de productie van suiker? Deze grondstoffen zouden anders worden weggegooid. Zonde toch?! We zijn aan het onderzoeken of we van deze grondstoffen ook schuimende ingrediënten voor bijvoorbeeld onze handzeep kunnen maken. Zo verminderen we de afvalstroom en maken we optimaal gebruik van wat de natuur ons te bieden heeft.

Terug naar het overzicht

Shop gerelateerde producten