Feel good cleaning

Dát is het motto van Marcel's Green Soap. Want wassen en schoonmaken met producten waar de planeet óók blij van wordt, voelt een stuk beter, toch? En dat zonder in te hoeven leveren op ‘n lekkere geur en goed schuim. Feel Good Cleaning noemt Marcel dat!

Duurzaam verpakt

Voor Marcel is ‘t niet alleen belangrijk om de beste ingrediënten voor zijn zepen te vinden, maar ook dat de verpakkingen niet zo belastend zijn voor de planeet. Daarom werken we met flessen van 100% gerecycled plastic, en komen een aantal producten in een plasticvrije verpakking. Ook zijn er van steeds meer producten refills verkrijgbaar. Zo besparen we met z’n allen 'n hele hoop plastic.

Jij toch ook niet? Om de enorme stroom aan plastic afval te verminderen, kiest Marcel's Green Soap voor flessen van 100% gerecycled plastic. Ook maken we refillen toegankelijk voor iedereen, zodat verpakkingen vaker dan één keer gebruikt worden.

We hebben geen nieuw plastic meer nodig, er is genoeg plastic op onze planeet! Daarom kiest Marcel’s Green Soap voor flessen van 100% gerecycled plastic, gemaakt van oude plastic verpakkingen. Door verpakkingen te maken van gerecyclede materialen, verminderen we de hoeveelheid (plastic)afval en remmen we productie van nieuw plastic af.

Met refills kunnen we samen de enorme (plastic) afvalstroom verminderen. Hiermee besparen we samen een hele hoop flessen en transportkosten. En naast dat navulverpakkingen goed zijn voor de planeet, zijn ze ook goed voor de portemonnee. Navulverpakkingen zijn namelijk goedkoper. Zo zorgen we ervoor dat we navullen toegankelijker en aantrekkelijker maken voor iedereen. 

Ingrediënten uit de natuur

 

Elke zeep van Marcel's Green Soap is gemaakt met hernieuwbare ingrediënten. Dit betekent dat de ingrediënten afkomstig zijn van duurzame bronnen die niet uitgeput raken en het milieu zo min mogelijk belasten.

Al onze zepen zijn minstens 97% biologisch afbreekbaar. Biologisch afbreekbare ingrediënten breken volledig af tot water, energie en biomassa. Niet biologisch afbreekbare ingrediënten kunnen sporen achterlaten en zo de omgeving vervuilen.​​ De restanten van onze producten komen veelal in het riool terecht. Dit betekent dat bijna alle schadelijke stoffen uit het water worden gehaald. Door onze producten een zo’n hoog mogelijk percentage biologische afbreekbaarheid te geven helpen we het systeem een handje. ​​

Wist jij dat alle producten van Marcel’s Green Soap 100% vegan zijn? Of, misschien een betere vraag, wist jij dat er nog steeds was- en schoonmaakmiddelen zijn die niet vegan zijn? Ja echt, sommige merken maken gebruik van dierlijke ingrediënten zoals rundervet of bijenwas. Ook zijn er merken die hun producten testen op dieren. Marcel zet liever ‘plant-power’ in voor zijn producten. De natuur zit vol krachtige en verzorgende stoffen. Waarom zouden we die niet gebruiken?

De negatieve gevolgen van plastic op onze planeet worden steeds groter. En de plasticdeeltjes steeds kleiner... Ondanks de alarmerende berichten over microplastics worden ze nog steeds gebruikt in de producten van een heleboel grote merken. Bij ons komen ze er niet in.⁠ De producten van Marcel’s Green Soap waren altijd al vrij van microplastics. En sinds januari 2023 dragen ze ook officieel het certificaat 'Zero Plastic Inside' van de Plastic Soup Foundation. 

shop jouw favoriete soapies