Feel good cleaning

Dát is het motto van Marcel's Green Soap. Want wassen en schoonmaken met producten waar de planeet óók blij van wordt, voelt een stuk beter, toch? En dat zonder in te hoeven leveren op ‘n lekkere geur en goed schuim. Feel Good Cleaning noemt Marcel dat!

Duurzaam verpakt

Voor Marcel is ‘t niet alleen belangrijk om de beste ingrediënten voor zijn zepen te vinden, maar ook dat de verpakkingen niet belastend zijn voor de planeet. Daarom komen alle producten in een plasticvrije verpakking óf in een fles van 100% gerecycled plastic. Ook zijn er van de meeste producten refills verkrijgbaar. Zo besparen we met z’n allen een hele hoop plastic.

Door de producten van Marcel’s Green Soap te gebruiken help je de enorme productie van plastic te stoppen én te voorkomen dat er elke week miljoenen flessen op de vuilnishoop of in de natuur terechtkomen. Zo verzamelen we meer plastic dan we gebruiken, waardoor we de plasticsoep verminderen. En da’s mooi, want Marcel lust geen plasticsoep! Jij toch ook niet?

We hebben geen nieuw plastic meer nodig, er is genoeg plastic op onze planeet! Daarom kiest Marcel’s Green Soap voor flessen van 100% gerecycled plastic, gemaakt van oude plastic verpakkingen. Door verpakkingen te maken van gerecyclede materialen, verminderen we de hoeveelheid (plastic)afval en remmen we productie van nieuw plastic af.

Met refills kunnen we samen de enorme (plastic) afvalstroom verminderen. Door direct bij of na het aanschaffen van een fles handzeep of allesreiniger een navulverpakking te kopen, kun je een stuk langer met je voorraad doen en hoef je niet zo snel opnieuw te bestellen. Hiermee besparen we samen een hele hoop flessen en transportkosten. En naast dat navulverpakkingen goed zijn voor het milieu, zijn ze ook goed voor de portemonnee. Navulverpakkingen zijn namelijk goedkoper. Zo zorgen we ervoor dat we navullen toegankelijker en aantrekkelijker maken voor iedereen. 

Bomvol natuurlijke ingrediënten

 

Elke zeep van Marcel's Green Soap zit bomvol natuurlijke ingrediënten. Dit betekent dat de producten gemaakt zijn met ingrediënten die grotendeels uit de natuur komen en niet schadelijk zijn voor het milieu, je huis of je lichaam.

Al onze zepen zijn minstens 97% biologisch afbreekbaar. Biologisch afbreekbare ingrediënten breken volledig af tot water, energie en biomassa. Niet biologisch afbreekbare ingrediënten kunnen sporen achterlaten en zo de omgeving vervuilen.​​ De restanten van onze producten komen veelal in het riool terecht. Dit betekent dat bijna alle schadelijke stoffen uit het water worden gehaald. Door onze producten een zo’n hoog mogelijk percentage biologische afbreekbaarheid te geven helpen we het systeem een handje. ​​

Wist jij dat alle producten van Marcel’s Green Soap 100% vegan zijn? Of, misschien een betere vraag, wist jij dat er nog steeds was- en schoonmaakmiddelen zijn die niet vegan zijn? Ja echt, sommige merken maken gebruik van dierlijke ingrediënten zoals rundervet of bijenwas. Ook zijn er merken die hun producten testen op dieren. Marcel zet liever ‘plant-power’ in voor zijn producten. De natuur zit vol krachtige en verzorgende stoffen. Waarom zouden we die niet gebruiken?

De negatieve gevolgen van plastic op onze planeet worden steeds groter. En de plasticdeeltjes steeds kleiner... Ondanks de alarmerende berichten over microplastics worden ze nog steeds gebruikt in de producten van een heleboel grote merken. Bij ons komen ze er niet in.⁠ De producten van Marcel’s Green Soap waren altijd al vrij van microplastics. En sinds januari 2023 dragen ze ook officieel het certificaat 'Zero Plastic Inside' van de Plastic Soup Foundation. 

shop jouw favoriete soapies