FAQ

Producten & ingrediënten

Producten

Onze was- & schoonmaakmiddelen gaan minstens 3 jaar mee. Maar geloof ons, dan zijn ze allang op! In het geval van onze personal care producten is het advies om deze binnen 12 maanden na het openen van de verpakking op te maken.

De vaatwastabletten en -capsules van Marcel’s Green Soap zijn verpakt in een oplosbare folie. Op deze manier hoef je niet met je natte handen op zoek naar een schaar om het plastic eraf te halen. De folie lost op tijdens het wassen.

De schoonmaakproducten van Marcel's Green Soap zijn zo samengesteld dat je ze kunt gebruiken op natuursteen, marmer, houten vloeren en parket. Let op: onze badkamerreiniger is niet geschikt voor natuursteen. Het is wel verstandig om het product altijd even op een klein hoekje te proberen voordat je te enthousiast aan de slag gaat, want er zijn tegenwoordig heel veel nieuwe en verschillende materialen waar wij geen kennis van hebben.

Al onze producten zijn veilig om te gebruiken in huis wanneer je huisdieren hebt. Let op: een dier kan óók allergisch zijn. Houd je huisdier tijdens het schoonmaken een beetje op afstand.

Al onze producten zijn veilig te gebruiken op zwart sanitair. Wij raden wel aan om eerst altijd even op een klein hoekje te testen, want er zijn tegenwoordig heel veel nieuwe en verschillende materialen waar wij geen kennis van hebben. Let op: onze badkamerreiniger is niet geschikt voor natuursteen.

Hiervoor moeten we toch even advocaat van de duivel spelen: zeep (ook biologisch afbreekbare zeep zoals die van ons) is eigenlijk niet bedoeld om bij de planten te gooien. Je kunt je afwaswater heus wel een keer in de natuur lozen, maar om gebruikt afwaswater als standaard te gebruiken om er weer planten op te laten groeien, is eigenlijk niet zo’n goed idee. Onze producten zijn 97% biologisch afbreekbaar. De overige 3% zijn zouten die achterblijven (zouten zijn niet biologisch afbreekbaar). 

Wij zijn achter de schermen druk bezig om nieuwe refills (en andere producten te lanceren). Mis jij echt een product in ons assortiment? Stuur ons dan gerust een mailtje naar info@marcelsgreensoap.com en wie weet hebben wij in de toekomst jouw idee in ons assortiment!

Ons wasmiddel kan niet gebruikt worden voor de wolwas. Hiervoor kun je beter een speciaal wolwasmiddel gebruiken, zodat de was mooi blijft.

Het kan even wennen zijn, zo’n deo-stick. Maar heb je eenmaal door hoe je het product gebruikt, dan wil je nooit meer anders! De deo-stick kan een beetje stroef aanvoelen, dat is waarom je ‘m eerst warm moet laten worden op je huid. Dat doe je als volgt: je haalt de dop van de deo-stick, duwt de deo-stick omhoog, zet ‘m op je oksel en laat de deo-stick even ‘opwarmen’ voordat je gaat rollen. Houd dit 5 seconden vast en beweeg de stick dan heen en weer over je oksel. Let op: je hebt niet veel nodig van deze deodorant. Twee streepjes in de holte van elke oksel is genoeg!

Ingrediënten

Al onze producten (zowel personal care als home care) zijn vrij van microplastics. Tip van Marcel: Scan je producten met de beat the microbead app. Zo weet je altijd of je product microplasticvrij is!

Al onze producten zijn veganistisch. Ook de glycerine die wij gebruiken is plantaardig.

Wij maken geen gebruik van dieren om onze producten te testen. Ook weten wij dat onze leveranciers geen dierproeven gebruiken. Daarbij zijn de producten veilig om te gebruiken in de omgeving van dieren.

We proberen zoveel mogelijk producten palmolievrij te maken. Voor een aantal van onze producten is dit nog niet mogelijk. Onze leveranciers van palm- en kokosnootolie bestanddelen zijn allemaal Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) gecertificeerde duurzame palmolie leveranciers. Daarmee ondersteunen we groeiende duurzame palmolie producten. RSPO is de enige organisatie die actief werkt aan duurzame palmolie producten. Bij deze organisatie zijn ook partijen als het WNF, Greenpeace en Oxfam Novib aangesloten. Meer info vind je op www.rspo.org.

Op dit moment zijn onze wasmiddelen, wasverzachters, vaatwastabletten, vaatwascapsules, deodorant-sticks en conditioner bars palmolievrij! De producten zijn te herkennen aan de palmolievrij-button op de verpakking.

Biologische afbreekbaarheid is het proces waarbij organische verbindingen, dat wil zeggen stoffen die koolstof en waterstof bevatten, door de natuurlijke (‘biologische’) activiteit van o.a. micro-organismen worden afgebroken. Alle organische verbindingen in de producten van Marcel’s Green Soap zijn uiteindelijk 100% biologisch afbreekbaar. Echter, onze producten bevatten ook vaak zouten. Deze zouten worden gebruikt voor de pH, voor het oplossen van vuil en ook om de producten wat dikker te maken. Zouten zijn niet biologisch afbreekbaar, dus daarom die 97%.

In onze handzeep, shower gel en shampoo zit een hele kleine hoeveelheid SLES. (SLES is veel milder dan SLS) om de zeep te laten schuimen. De SLES variant die wij gebruiken is extra mild. Helaas kun je dit niet aflezen aan de naam op het etiket. Maar de ene SLES is de andere niet. Daarnaast voegen wij altijd extra hydraterende ingrediënten toe (plantaardige glycerine en aloë vera) zodat het uitdrogende effect wat SLES zou kunnen hebben, er niet is.Waarom we dan SLES gebruiken? Als je SLES vervangt met ingrediënten die ‘natuurlijker’ of ‘groener’ lijken om te verkrijgen, dan kan het zomaar zo zijn dat je 8x meer grondstoffen nodig hebt, waardoor je product een stuk minder duurzaam is. Duurzaam, natuurlijk of vegan zijn verschillende dingen. Voor ons staat duurzaamheid altijd op één. En tot slot: je kunt nooit naar één grondstof kijken en daaruit de conclusie trekken of een product duurzaam is ja/nee. Een formulering bestaat uit veel meer grondstoffen. Wij kijken ook naar biologische afbreekbaarheid (onze zepen altijd minstens 97%), hoe ingrediënten in de basis verkregen worden (zo min mogelijk grondstoffen en energie) en natuurlijk de verpakkingen (de zepen zitten in flessen van gerecycled plastic uit Nederland. Ook de doppen zijn van gerecycled plastic. We kiezen voor zo dun mogelijke etiketten die makkelijk afwasbaar zijn door de speciale lijm die we daardoor kiezen, waardoor de fles 100% recyclebaar is).Al onze producten zijn dermatologisch getest.Wanneer wij een vervangend ingrediënt vinden dat net zo duurzaam is, doen we dat meteen. Voor onze handzeep, shower gel en shampoo is dat helaas nog niet gelukt.

Onze producten zijn niet 100% natuurlijk. We horen je denken: Huh, maar jullie zijn toch een duurzaam zeepmerk?! Klopt! Natuurlijk en duurzaam worden vaak in één adem genoemd. Toch is natuurlijk niet altijd duurzaam en andersom. In dit blog leggen wij uit hoe het zit.

Inmiddels hebben wij aardig wat verschillende geuren in ons assortiment. Van Argan & Oudh tot Sandelhout & Kardemom. Op de Ontdek de geuren pagina lees je meer over al onze geuren.

shop jouw favoriete soapies