FAQ

Duurzaamheid

Marcel's Green Soap is ontstaan uit het idee om een schonere wereld te creëren. Dit doen we met duurzame was-, schoonmaak- & verzorgingsproducten voor de lichtgroene consument. Als lichtgroene consument had je tot een paar jaar geleden weinig keuze bij het supermarktschap: een betaalbaar ‘grijs’ product of een duur, maar milieuvriendelijk ‘donkergroen’ alternatief. Dan toch maar grijs en goedkoop. De bereidheid om groenere keuzes te maken was er wel, maar zonder al te veel concessies te moeten doen. Daar zag Marcel zijn kansen liggen. Inmiddels bestaat het assortiment uit 74 producten, in 9 verschillende categorieën. Allemaal duurzaam, lekker ruikend en goed voor je huis, huid en haar. En zo veroveren, of liever gezegd: veranderen we stap voor stap het supermarktschap. Niet om zoveel mogelijk winst te maken, maar wel om de impact te vergroten. Want de schappen moeten groener!

Voor Marcel is ‘t niet alleen belangrijk om de beste ingrediënten voor zijn zepen te vinden, maar ook dat de verpakkingen niet belastend zijn voor de planeet. Daarom komen alle producten in een plasticvrije verpakking óf in een fles van 100% gerecycled plastic. Ook zijn er van de meeste producten refills verkrijgbaar. Zo besparen we met z’n allen een hele hoop plastic.

Zeker! In onze Soap Academy delen we 'n heleboel handige tips & tricks om zo duurzaam mogelijk te wassen & poetsen.

Het klopt dat we grondstoffen uit het buitenland gebruiken. Heel simpel: zout, kokosolie, soja-olie en de meeste etherische oliën komen niet uit Nederland. Het is dus niet realistisch om te verwachten dat een product – welk product dan ook – gemaakt wordt van uitsluitend Nederlandse ingrediënten. Marcel's Green Soap heeft nauw contact met alle grondstofleveranciers om te bepalen welke grondstoffen er in onze producten gaan. Alle grondstoffen moeten meerdere certificaten hebben: duurzaam geteeld, veganistisch, niet-GMO. Samen met de leveranciers, waarmee we nauw contact hebben, maken we op basis van deze grondstoffen een recept.

First things first: we zijn achter de schermen hard bezig om zoveel mogelijk producten palmolievrij te maken. Waarom? Steeds meer regenwouden moeten plaats maken voor palmolieplantages, met alle negatieve gevolgen van dien voor de dieren die daar leven. Dat moet en kán anders, vinden wij. Een deel van ons assortiment is al palmolievrij, maar helaas is dit voor een aantal producten (nog niet) mogelijk. Dit houden we nauw in de gaten, zodat we 't kunnen aanpassen wanneer mogelijk. In een aantal producten zitten dus nog bestanddelen van palm. Onze leveranciers van palm- en kokosnootolie bestanddelen zijn allemaal Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) gecertificeerde duurzame palmolie leveranciers. Daarmee ondersteunen we groeiende duurzame palmolie producten. RSPO is de enige organisatie die actief werkt aan duurzame palmolie producten. Bij deze organisatie zijn ook partijen als het WNF, Greenpeace en Oxfam Novib aangesloten. Meer info vind je op rspo.org.

Ja, zeker. Wij hebben een aantal keurmerken voor onze producten. Welke dit zijn en waar deze voor staan lees je op deze pagina: Certificeringen

Er zit een groot verschil tussen duurzaam en natuurlijk. Natuurlijk is niet altijd duurzaam en andersom. Zo maken we voornamelijk gebruik van synthetische in plaats van natuurlijke parfums. Voor natuurlijke parfums moet je relatief veel grondstoffen uit de aarde trekken. Voor onze synthetische parfums hoeft dat niet. Bovendien heb je bij synthetische parfums meer controle over de biologische afbreekbaarheid, allergenen en kwaliteit. Natuurlijke parfums kunnen vervuild zijn waardoor een product ineens anders – minder lekker – ruikt. Dat willen we niet. Bij synthetische parfums zijn de beleving en kwaliteit altijd hetzelfde. Wij maken liever een product met synthetische componenten die milieuvriendelijk is en fijn is in gebruik, dan een natuurlijke die niet goed werkt of minder goed ruikt en daardoor slecht wordt verkocht. Dan missen we alsnog ons doel!

Al onze producten zijn vrij van microplastics. Tip van Marcel: Scan je producten met de beat the microbead app. Zo weet je altijd of je product microplasticvrij is!

Onze producten zijn niet 100% natuurlijk. We horen je denken: Huh, maar jullie zijn toch een duurzaam zeepmerk?! Klopt! Natuurlijk en duurzaam worden vaak in één adem genoemd. Toch is natuurlijk niet altijd duurzaam en andersom. In dit blog leggen wij uit hoe het zit.

shop jouw favoriete soapies