Douche ontkalken met azijn en afwasmiddel

Douche ontkalken met azijn en afwasmiddel


We hebben er allemaal wel eens last van: kalkaanslag in de douche. De douchewand, de kraan en de sproeikop: ze moeten er allemaal aan geloven. Maar geen zorgen, met een beetje azijn en afwasmiddel ben je er zo vanaf! Hoe? Wij laten je zien hoe je op een duurzame en efficiënte manier je douche weer stralend schoon krijgt.

Waarom ontkalken belangrijk is

Kalkaanslag is niet alleen vervelend om te zien, maar het kan ook de levensduur van je douche beïnvloeden. Het vermindert de waterdruk en kan zelfs de leidingen beschadigen. Regelmatig ontkalken zorgt ervoor dat je douche langer meegaat en er altijd lekker fris uitziet. Win-win als je het ons vraagt.

Wat heb je nodig?
Door je douche te ontkalken met azijn en duurzaam afwasmiddel, kies je voor een milieuvriendelijke oplossing die werkt. 


In 4 stappen naar een kalkvrije douche

  1. Voorbereiding: Meng in een sprayfles gelijke delen schoonmaakazijn en water. Voeg een paar druppels van ons afwasmiddel toe en schud goed. Wist je trouwens dat ons afwasmiddel niet alleen effectief is tegen vet en vuil, maar ook nog eens 100% biologisch afbreekbaar en microplasticvrij? Kun jij met een gerust hart aan de slag.
  2. Aanbrengen: Spray het mengsel royaal op alle oppervlakken met kalkaanslag. Besteed extra aandacht aan de douchekop, tegels en glazen wanden. Laat het mengsel minstens 15 minuten intrekken zodat het goed kan inwerken op de kalkaanslag.
  3. Schoonmaken: Gebruik een zachte doek of spons om de oppervlakken schoon te maken. Voor hardnekkige vlekken kun je een beetje extra afwasmiddel direct op de spons aanbrengen. Het duurzame afwasmiddel van Marcel's Green Soap zorgt ervoor dat het vuil loskomt zonder schadelijke ingrediënten.
  4. Afspoelen: Spoel alles grondig af met warm water. Je zult zien dat de kalkaanslag verdwenen is en je douche weer blinkt.

 

Check de video hieronder voor het resultaat:

 

 


Extra duurzame tips van MarcelRetour au blog

Shop gerelateerde producten