Zero plastic inside

Zero plastic inside


Deze maand staat bij Marcel’s Green Soap in 't teken van plastic. Of eigenlijk: geen plastic! Want de negatieve gevolgen van plastic op onze planeet worden steeds groter. En de plasticdeeltjes steeds kleiner... Ondanks de alarmerende berichten over microplastics worden ze nog steeds gebruikt in de producten van een heleboel grote merken. Bij ons komen ze er in ieder geval niet in.⁠ En bij jou? Doe mee met #meiplasticvrij! 

KLEINE STUKJES PLASTIC: EEN GROOT PROBLEEM

Microplastics worden overal gevonden: in oceanen, de bodem, het oppervlaktewater en ons voedsel. Bizar, toch? Onlangs hebben wetenschappers de minuscule stukjes plastic zelfs gevonden in het menselijk lichaam. Hoe schadelijk de aanwezigheid van de deeltjes is, is nog onbekend. Maar de aanwezigheid an sich is al niet zo’n lekker idee. 

MICROPLASTICS IN WAS-, SCHOONMAAK- & VERZORGINGSPRODUCTEN

Dat microplastics door de afbraak van grotere plastic producten in de natuur, ons voedsel en lichaam terechtkomen is al niet best. Maar dat microplastics bewust toegevoegd worden aan de producten die we gebruiken is al helemaal foute boel. En meestal hebben deze minuscule stukjes plastic niet eens een functie. Microplastics worden vaak toegevoegd om een product er ‘beter’ uit te laten zien. Zo geven sommige merken hun wasmiddelen een melkachtige kleur omdat dit mooier zou zijn. En die kleur wordt veroorzaakt door een ingrediënt gemaakt van microplastics. Nergens voor nodig als je ‘t ons vraagt. Of vind jij het wél belangrijk welke kleur je wasmiddel heeft? ;) Hoe je ‘t ook wendt of keert: het is nergens voor nodig en dus hoog tijd dat merken hiermee stoppen. 

ZERO PLASTIC INSIDE

De producten van Marcel’s Green Soap waren altijd al vrij van microplastics. En sinds januari 2023 dragen ze ook officieel het certificaat 'Zero Plastic Inside' van de Plastic Soup Foundation. Merken die 100% vrij zijn van microplastics, krijgen van hen ‘t Zero Plastic 

Terug naar het overzicht

Shop gerelateerde producten