4 tips voor een groene badkamer

4 tips voor een groene badkamer


Hoe groen is jouw badkamer?⁠ En nee, dan hebben we het niet over een likje verf! Met een groene badkamer bedoelen we natuurlijk een eco-friendly badkamer. Want ook al is de badkamer misschien een kleine ruimte, je maakt een grote impact door ‘m te vergroenen. En dat is een stuk minder lastig dan je denkt. Met een paar kleine aanpassingen ben je er al! Marcel heeft 4 tips voor je.

#1 DOUCHE KORTER

We snappen best dat jij af en toe de tijd vergeet als je lekker onder de douche staat. Maar goed voor de planeet is het niet! Verkort je douche-tijd door een timer te zetten (en je aan die timer te houden ;) 5 minuten is lang genoeg⁠. Lastig voor je? Maak er een challenge van en daag jezelf uit om steeds iets korter te gaan douchen. Is nog beter voor je portemonnee ook!


#2 GREEN CLEANING

Maak je badkamer niet langer schoon met agressieve, schadelijke spullen, maar met biologisch afbreekbare schoonmaakproducten. Elke week worden miljoenen liters schoonmaakmiddel door de gootsteen gespoeld. En elke week komen er miljoenen plastic flessen in het milieu terecht. Dat moet veranderen. Marcel weet nog wel een adresje voor duurzame schoonmaakproducten ;)

#3 ZERO WASTE PRODUCTEN

Kies alleen nog maar voor zero-waste producten zoals plasticvrije zeepblokken, herbruikbare wattenschijfjes, biologisch afbreekbaar flosdraad - you name it!⁠ Wist je dat Marcel ook al een paar plasticvrije producten verkoopt? Zo vind je tegenwoordig een plasticvrije deodorant, shampoo bar, body bar en binnenkort ook een conditioner bar in ons assortiment.

#4 GROEN TANDEN POETSEN

Yep: ook je tanden kun je groener poetsen! Dit kan zelfs op 2 manieren. Je gebruikt vast meerdere tandenborstels per jaar. Door deze te vervangen door tandenborstels van bamboe draag je meteen bij aan het vergroenen van de badkamer. Bamboe is namelijk een heel duurzaam materiaal. Het is biologisch afbreekbaar én hygiënisch. De tweede manier is de tandpasta die je gebruikt.

“Elk jaar eindigen 1.5 miljard tandpastatubes in onze vuilnishopen en oceanen.”

Mensen die tweemaal daags hun tanden poetsen, gebruiken gemiddeld één tube tandpasta per maand. En die tube, die is gemaakt van plastic. Elk jaar eindigen 1.5 miljard tandpastatubes in onze vuilnishopen en oceanen. Dit kan en moet anders. Hoe? Met tandpasta tabs van Smyle. Deze zijn 100% plasticvrij en komen in een glazen flesje. En geen zorgen: deze tabs werken net zo goed als tandpasta uit een tube.

 

Terug naar het overzicht

Shop gerelateerde producten